Wan indsamling

Den 23. oktober 2011 ramte et kraftigt jordskælv den kurdiske by, Wan, i Nordkurdistan/Østtyrkiet med en måling på 7,2 på richterskalaen. Over 600 mennesker omkom og flere tusinder sårede samt blev hjemløse op til den kolde vinter. Det rørte hele den kurdiske befolkning både i Kurdistan og i diasporaen, da tyrkiske myndigheder samt medier mente at de kurdiske byer fortjente det og hjalp langt fra tilstrækkeligt
Dette fik FOKUS-A til at starte sin egen indsamling for at vise Wan og de omkring liggende byer at de ikke er alene. Kampagnen ’Wan is not alone – Wan ne bêxwedîye’ startede hurtigt med voksende støtte fra hele Danmark. Med indsamlingsbøtter og salg af støttearmbånd samt overførselsdonationer nåede det indsamlede beløb op på kr. 91.300 på knap 2,5 måned.

Det indsamlede beløb blev sendt til Wan kommune gennem den kurdiske hjælpeorganisation Heyva Sor a Kurdistan.

Stor tak til alle de som bidrog og til de som første indsamlingen til dørs og hjalp jordskælvsofrene i Wan og omegn.

Pressemeddelelse 24. oktober 2011

FOKUS-A samler ind til støtte for jordskælvsofrene i Wan

Økonomisk og social ulighed har i årtier martret og udpint Wan og det østlige Tyrkiets kurdiske befolkning, og jordskævlet i dag, hvis fatale følger vi endnu kun gisner om, har kun bidraget til at gøre ondt værre.

Flere hundrede familier skal de næste mange nætter sove udendørs, og de fysiske forhold betinger en særlig opmærksomhed, mener vi i FOKUS-A.

Bestyrelsen i Forbundet for kurdiske studerende og akademikere (FOKUS-A) har derfor i dag besluttet at starte en indsamling til støtte for ofrene for jordskælvet i den kurdiske by, Wan.

Derfor: Støt ved at sende et bidrag til reg. 1551 konto 10286654. Spred ordet og lad os sammen bidrage til at gøre denne tid dét mindre smertefuld for Wans borgere!

Det indsamlede beløb går ubeskåret til Wans kommunale myndigheder, som FOKUS-A har kontakt til.